Een hond aanschaffen uit het asiel

Een hond aanschaffen uit het asiel

hond fotoWanneer je graag een hond wilt aanschaffen, maar niet perse een puppy wilt, dan kan je ook een hond vinden in het asiel. Je vindt er verschillende soorten honden. Niet alleen kun je bij een asiel in je buurt honden vinden, maar ook via het internet kun je bij andere dierenasiels kijken en zien welke honden een baasje zoeken. Elk asiel heeft een bepaalde procedure, pas daarna mag je een hond meenemen naar huis. Er moet een goede match zijn tussen de hond en het baasje. Een asiel zal nooit zomaar een hond meegeven.

Hoe werkt het?
Allereerst ga je op zoek naar een geschikte asielhond. Dit doe je door je te verdiepen in de verschillende hondensoorten. Niet elk ras zal bij jouw levensstijl en gezinssituatie passen. Als je een hond in een asiel hebt gevonden, ga je kennis maken met de hond en medewerkers van het asiel. Zij zullen je meer vertellen over de achtergrond van de hond. Je wilt natuurlijk graag meer weten over de reden waarom een hond is afgestaan, of er medische problemen zijn en wat het karakter van de hond is. Daarna maak je een eerste wandeling met de hond.

Er is een match
Mocht de wandeling bevallen, dan kun je de hond reserveren. Je bedenktijd van een aantal dagen gaat dan in. Daarna vindt er een tweede ontmoeting plaats. Je kunt dan de kinderen meenemen of eventuele andere honden. Het moet wel klikken met de gezinsleden en de hond natuurlijk. Wanneer er een match is, teken je een adoptiecontract. Je betaalt een vergoeding voor een asielhond. Het asiel heeft natuurlijk al die tijd kosten gemaakt. Ze hebben de hond verzorgd en de hond medisch laten controleren. Na alle formaliteiten mag de hond eindelijk met je mee naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *